Een kijkje achter de schermen

Regelmatig plaats ik nieuwe foto's op de website en social media, gemaakt in de studio of op locatie. Maar hoe ziet zo'n shoot er nu eigenlijk uit? Hoe gaat het in zijn werk? 

De studio bevindt zich in ons huis in Rotterdam; een gezellige ruimte van ongeveer 20m2 met veel oude details. Ik werk graag met daglicht, maar ook worden de flitslampen er regelmatig bij gepakt. Grote rollen papier, schermen met stof, behang etc zorgen voor een variatie in de achtergrond en ook kleding is aanwezig voor de fine-art foto's. Als een ouder of iemand anders meekomt, zorg ik voor een gezellig zitje met koffie, thee en koekjes. 

 

 

Je moet je als toeschouwer weleens -met eerder genoemde koffie en koekjes- verplaatsen, want we maken soms gebruik van de hele studio. En voor je het weet, ben je druk in de weer als 'assistent' om bijvoorbeeld het haar van het model te laten waaien! Het is altijd een gezellige boel en het wordt in de loop van de shoot steeds rommeliger in de studio, want kleding, accessoires en apparatuur ligt op het eind overal. Maar ook al neem ik me steeds voor netter te gaan werken, het draagt ook bij aan de losse en persoonlijke sfeer die ik zo belangrijk vind. 

Soms vindt de shoot plaats op locatie. Dan wordt van alles meegesleept en gaan we ter plaatse aan de slag. Altijd spannend of het weer meewerkt (ik kijk dan al dagen met spanning op de weer-app) en of op de locatie niet opeens een grote vrachtwagen staat of andere obstakels. In de week voor de shoot ga ik altijd even kijken en nieuwe locaties verken ik uitgebreid van tevoren. Vaak zijn locaties die je normaal gesproken niet eens opvallen, verrassend voor een unieke fotosessie.

Wil je graag een fotoshoot boeken, dan ben je altijd van harte welkom om van tevoren langs te komen. Zo kunnen we kennismaken en kun je de studio en de mogelijkheden zien. Vanzelfsprekend is deze afspraak geheel vrijblijvend. Hopelijk tot ziens in de studio of op locatie voor een mooie fotoshoot!

Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een reactie achter te laten.

Fotoshoot

Bijzonder, als uit een idee of gevoel iets moois ontstaat

Informatie

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 06 23 755076
  • studio in Rotterdam, geopend op afspraak

© Marjan Leeuwesteijn

Webdesign: Martin Geuze