Voorbereiding voor de expositie in Breda

Sinds oktober ben ik lid van fotogroep ‘De Huiskamer’. Een groep van 11 gedreven fotografen, die elke maand bij elkaar komen en fotowerk bespreken. Eén keer per jaar wordt een expositie georganiseerd in de Stadsgalerij in Breda. 

De afgelopen weken heb ik mijn foto’s uitgezocht, geprint, geplakt, vele keren bekeken, nog eens verschoven, gewisseld, overlegd… 

En afgelopen maandag vertrok ik dus met een kistje gereedschap en de uiteindelijke selectie werk naar de Stadsgalerij -een bijzonder en ‘ruw’ pand- om deze op te hangen. Na een gezellige middag met z’n allen, doorspekt met het geluid van diverse boormachines in koor, hing de ruimte vol met zeer divers en interessant werk. 

Ik heb nog 3 gedichten op de muur geschreven, passend bij mijn foto’s. En schrijven op een wand vol gaten, valt niet echt mee! Maar het staat erop en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. 
Kom gezellig even langs om ons werk te bekijken. Een drankje staat klaar en wij vertellen graag over ons werk!

 

Lees meer

Een kijkje achter de schermen

Regelmatig plaats ik nieuwe foto's op de website en social media, gemaakt in de studio of op locatie. Maar hoe ziet zo'n shoot er nu eigenlijk uit? Hoe gaat het in zijn werk? 

De studio bevindt zich in ons huis in Rotterdam; een gezellige ruimte van ongeveer 20m2 met veel oude details. Ik werk graag met daglicht, maar ook worden de flitslampen er regelmatig bij gepakt. Grote rollen papier, schermen met stof, behang etc zorgen voor een variatie in de achtergrond en ook kleding is aanwezig voor de fine-art foto's. Als een ouder of iemand anders meekomt, zorg ik voor een gezellig zitje met koffie, thee en koekjes. 

 

 

Lees meer

Mijn werk ophangen voor de expositie

Zoals ik al heb verteld, hangt mijn fotowerk in de maand oktober bij fotoclub Zwijndrecht. Gisteravond werd de expositie ’gehangen’, zoals de mensen van de ‘hangcommissie’ dit noemen. Klinkt al veelbelovend en het resultaat is dan ook heel mooi geworden.

De hangcommissie heeft al volop ervaring met het ophangen van foto’s en gaat kundig, snel en creatief te werk. Mét handschoentjes, zoals je ziet, want ook zijn ze heel voorzichtig met de soms kwetsbare prints.

 

Lees meer

Foto's printen voor de expositie

Afgelopen jaar ben ik een nieuwe weg ingeslagen met mijn fotografie. Droombeelden maken van de werkelijkheid was al langer mijn manier om mijn kijk op de wereld te laten zien. Maar ik wilde er verder mee, nog meer mijn eigen werkelijkheid maken van de gefotografeerde (en vaak geënsceneerde) beelden. De mysteries van beeldbewerking heb ik tijdens dit proces ook gedeeltelijk ontrafeld. Eigenlijk was dit ook wel een belangrijk doel voor mij, om alles te kunnen doen met de beelden wat in mijn gedachten opkwam. Ik ben aardig op weg, maar er is nog veel te ontdekken. Daarom ben ik er nog lang niet klaar mee en ga door met mijn creaties. Deze droombeelden, aangevuld met portretten, zijn de gehele maand oktober te zien bij Fotoclub Zwijndrecht. Elke zaterdag van 11.00 - 16.00 uur is de expositie geopend en zal ik aanwezig zijn om meer te vertellen over de foto’s. Kom gezellig langs als je in de buurt bent!

 

Lees meer

Kleding maken voor een fotoshoot

Zo gaat het wel vaker… Sta ik al met de autosleutels in mijn hand om naar de stoffenwinkel te gaan (want een geschikte kant-en-klare jurk voor een klein bedrag had ik na 2 uur googelen weer niet gevonden), bedenk ik me dat er nog best veel stof in de kast ligt waar ik wel iets mee kan.

Zo vond ik nog witte tule (ooit flink wat van ingekocht…) en blauwe transparante stof. Mooie kleur, maar kwam nooit echt van pas. Zo ontstond er na een paar uur stoeien met naald en draad een eenvoudige lange rok, die bijvoorbeeld goed bij het vlindertopje past.
Ook hing in de kast nog een gala-achtige jurk en ik besloot de schaar erin te zetten. De rok mocht wel wat korter en die stof was voldoende voor een topje. En zo ontstond een ‘nieuwe’ jurk, die ik - net als het blauw/witte setje- deze week ga uitproberen tijdens een nieuwe fotoshoot op locatie.

Ben je ook zo benieuwd naar de resultaten?

 

Lees meer

Bijzonder, als uit een idee of gevoel iets moois ontstaat

Informatie

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 06 23 755076
  • studio in Rotterdam, geopend op afspraak

© Marjan Leeuwesteijn

Webdesign: Martin Geuze