Fine-art fotoshoot op locatie

 

Het is weer zomer en de temperatuur nodigt uit voor fotoshoots buiten de fotostudio. Ruby en ik hadden een (volgens de weersvoorspellingen) bewolkte dag uitgekozen en een gevarieerde locatie met bos, water en strand binnen een kleine afstand gevonden. Normaal gesproken ga ik als voorbereiding de locatie van tevoren al bekijken, maar deze keer hadden we 'last minute' afgesproken, dus was dit deel van de shoot voor mij een verrassing. Ik had wel al een aantal scenes in gedachten die we eventueel konden uitproberen voor een paar mooie fine-art foto’s. 

 

 

 

Wat ik wel had voorbereid, was de kleding; van een bruidsjurk heb ik de sleep afgeknipt en daarna ook de honderden pareltjes en kraaltjes die erop zaten genaaid. Een week na dato, kom ik deze pareltjes nog steeds overal tegen in mijn studio en dat zal nog wel even duren...

Met de camera, kleding en accessoires in een rolkoffertje (scheelt veel gesjouw), statief, krukje en de routebeschrijving op weg naar Ruby en moeder Ester. We hadden al snel een mooi plekje gevonden in het bos, op een open stuk. Maar ondertussen begon de bewolking al aardig weg te trekken. Heerlijk voor de vakantiegangers, maar niet gunstig voor ons. Het licht werd te hard, vooral met de lange witte jurk, die het licht volop weerkaatste. Na een poosje fotograferen, besloten we een andere keer terug te komen naar deze plek, want: mogelijkheden genoeg en ik zag al een aantal resultaten in gedachten voor me!

Maar onverwacht hadden we nog een alternatief; Ester wist nog een tunneltje in de omgeving. Dus -hup- in de auto en daarheen. Daar zouden we zéker geen last hebben van de felle zon.

Zo kwam het dat ik niet de originele locatie heb gebruikt in de foto’s die hieronder te zien zijn, maar dat Ruby is ‘verplaatst’ naar een Engels landschap, een Frans veld met bloemen en een bos in Utrecht. Het was sowieso een ontzettend leuke middag waaraan we alvast ideeën hebben overgehouden voor de volgende keer en uiteindelijk ook nog deze foto’s. Bijkomend voordeel: mijn Photoshop skills zijn weer een stukje beter geworden door de uitdaging van het bewerken van deze 3 foto’s :)

  

Reacties:

#1 Ester 25-07-2017 23:38
Wat een ontzettend leuke middag hebben wij weer gehad Marjan ! Zo leuk om te zien hoe jij je werk doet en hoe je Ruby volledig op haar gemak stelt zodat ze het ook zo leuk vind om te poseren in alle gekke posities hihi .Op een krukje in het water wankelend waar vissen zaten waar ze eigenlijk best bang van is .Maar nee met Marjan geen angst en ze doet het gewoon ! Bedankt weer Marjan xxx

#2 ruby 26-07-2017 08:01
Het was net zoals elke keer qeer erg gezellig ! Ik vind het nog steeds zo leuk om te doen jammer dat er zulke erge zon was maar toch zijn het mooie foto's geworden ! Dankje marjan voor weer een leuke geslaagde middag!

#3 Marjan 26-07-2017 15:31
Ester en Ruby, wat een leuke reacties!
Ruby, ik vind het echt super dat je al mijn ideeën uitvoert, ook al zijn sommige poses of situaties niet makkelijk. Maar ik weet dat je altijd 'nee' zal zeggen als het je te gek wordt ;) Tot de volgende keer (op een bewolkte dag).

Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een reactie achter te laten.

 

Fotoshoot

Bijzonder, als uit een idee of gevoel iets moois ontstaat

Informatie

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 06 23 755076
  • studio in Rotterdam, geopend op afspraak

© Marjan Leeuwesteijn

Webdesign: Martin Geuze