Fine-art fotoshoot met Valerie

Petra en Dennis benaderden mij met de vraag om fine-art foto’s te maken van hun dochter Valerie (4 jaar). We spraken af in de studio om hun wensen te bespreken. Zij wilden graag een kunstwerk aan de wand, waarin Valerie een rol speelt. 

Ik had hen gevraagd of Valerie er bij dit gesprek ook bij kon zijn, zodat ze mij al een beetje kon leren kennen en de studio op het moment van de fotoshoot al bekend terrein was. Valerie bleek en leuke, blonde, spontane kleine meid, een klein beetje verlegen, maar ze had al zin om even te poseren voor een testfoto.

 

 

Al snel kwam het idee om iets met vlinders te gaan doen. Na het gesprek kon ik aan de slag om een beeld uit te denken en eventuele accessoires aan te schaffen. Petra ging op zoek naar een passend jurkje voor de shoot.
Na enkele weken stonden ze weer in de studio. Valerie had net een bezoek aan de kapper gebracht en een mooi wit jurkje in haar bezit. Precies in de stijl die we in gedachten hadden. Zelf had ik ondertussen een wit vogelkooitje gekocht en opgehangen. De bedoeling voor de foto was, dat er vlinders uit het kooitje zouden ontsnappen. 
Dit is wat ik meestal in de fine-art foto’s probeer uit te beelden; een situatie die een beetje buiten de wekelijkheid staat.
Valerie ontpopte zich tot een echt model en liet zich goed sturen, wat bijzonder is voor haar leeftijd. Maar ook zonder mijn aanwijzingen, nam ze al allerlei spontane poses aan. We hadden veel plezier en twee uur en vele foto’s verder, had ik mijn materiaal om mee aan de slag te gaan. Het eindresultaat (de foto hierboven) hangt ondertussen in formaat 90x60cm bij Petra en Dennis aan de wand. 

  

  

1. Even poseren met haar knuffelbeer
2. Die ondeugende blik voorspelt een leuke middag...
3. Aan het einde van de shoot nog even lol met pappa en mamma
4. Valerie vond het wel genoeg, maar wilde toch -heel lief- nog een jurkje voor me passen 

Reacties:

#1 Petra 10-07-2017 09:52
We hebben zoveel plezier gehad die dag. Valerie vond het helemaal leuk om te poseren! Het heeft geholpen om van tevoren een keertje langs te komen om kennis te maken want Valerie was niet meer zo verlegen. De samenwerking met Marjan was heel prettig en we zijn heel erg blij met het eind resultaat!

 
#2 Marjan 14-07-2017 13:18
Petra, Ik vond het ook erg leuk jullie te leren kennen en met Valerie samen te werken. En ik heb nog een week van de mooie grote afdruk kunnen genieten, voordat jullie hem op kwamen halen! :)
 
Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een reactie achter te laten.

Fotoshoot

Bijzonder, als uit een idee of gevoel iets moois ontstaat

Informatie

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 06 23 755076
  • studio in Rotterdam, geopend op afspraak

© Marjan Leeuwesteijn

Webdesign: Martin Geuze